'Παράδοση είναι να δημιουργείς και μάλιστα εκ του μηδενός' Διονύσης Σαββόπουλος

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΓΚΟΥΡΜΕ

Ήλθε η Άνοιξη! Είσαι γκουρμέ τύπος! Είσαι στο σπίτι και πεινάς!

Ανοίγεις τα ντουλάπια και βρίσκεις μόνο πατάτες!

Ανοίγεις το ψυγείο και βρίσκεις ένα ματσάκι  κρεμμυδάκια φρέσκα!

Αλλά καθώς είσαι γκουρμέ τύπος έχεις και ένα βαζάκι 'μουστάρδα εσπεριδοειδών ΑΜΑΝΙΤΑ'!

Πολύ ωραία! Παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι, αλατάκι, πιπεράκι και φύγαμε.
Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αρκετό χοντρό αλάτι (αν είναι βρώμικες τις πλένουμε λίγο να φύγουν τα χώματα).


Τις βράζουμε μισή ώρα με 3/4, τόσο ώστε να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλύονται. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Έως ότου κρυώσουν ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.  Φτιάχνουμε και το ντρέσινγκ, ελληνικά να το πούμε 'περίχυμα'! Βάζουμε σε ένα δοχείο τη μουστάρδα εσπεριδοειδών ΑΜΑΝΙΤΑ, ξύδι, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Το χτυπάμε να ομογενοποιηθεί.
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τα φλούδια και τα μαύρα στίγματα.


Παίρνουμε ένα γυάλινο μπωλ (να χαίρεται και το μάτι!). Ξεκινάμε κόβοντας τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε μια στρώση πατάτες, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ραντίζουμε με το περίχυμα μουστάρδας. 


Συνεχίζουμε στρώνοντας πατάτες και νοστιμίζοντας με τα κρεμμυδάκια και το περίχυμά μας. Όταν γεμίσει το μπωλ μας μέχρι πάνω, μπορούμε να το στολίσουμε με λίγη ρόκα ή έστω ρίγανη. 


Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για να ‘δέσουν’ οι γεύσεις και μυρωδιές!


Το παραπάνω έδεσμα σερβιρίστηκε στις 3 Μαρτίου στο ‘Σάββατο του Παραγωγού’ στην ΕΛΕΤ (ελληνική εταιρία περιβάλλοντος & πολιτισμού), όπου και τιμήθηκε δεόντως.








Περισσότερα για τα προιόντα ΑΜΑΝΙΤΑ στο http://amanitaproducts.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου